Ansvarsforsikring til droner

Ansvarsforsikring til flyvning med droner:

Der er lovkrav om at der skal tegnes en ansvarsforsikring for droner der vejer mere end 250 gr. Anvendes dronen til erhvervsmæssige formål skal der tegnes en ansvarsforsikring der dækker for erhvervsmæssig flyvning. En almindelig husstandsforsikring dækker ikke for erhvervsmæssige aktiviterer.

Det er ejeren af dronen der skal tegne ansvarsforsikringen, fjernpiloten har ansvar for at der er en gyldig ansvarsforsikring før flyvning påbegyndes.

Vi kan ikke formidle ansvarsforsikringer, det kræver en særlig godkendelse af Finanstilsynet, som vi ikke har.

Men vi har kontakt til alle de forsikringsselskaber der tegner ansvarsforsikringer til erhvervsmæssigt anvendte droner.

Og kan give dig et godt råd om hvor du får den bedste og billigste ansvarsforsikring, der passer til din virksomhed og operationsmønster.

 

Ansvarsforsikring til fritidsmæssigt anvendte droner og modelfly:

Vi har været i dialog med flere forsikringsselskaber, i forbindelse med de kommende krav til at alle fritidsmæssigt anvendte droner.

Modelfly over 250 gr skal være ansvarsforsikret.

Nogle forsikringsselskaber dækker for droner der flyves i fritidsmæssig sammenhæng i den almindelig husstandsforsikring, men check forsikringsbetingelserne, det er ikke alle forsikringsselskaber der dækker.

Ellers opfordrer vi til at man melder sig ind i en modelflyveklub under Modelflyvning Danmark, og via sit medlemskab være dækket af den kollektive ansvarsforsikring der er inkluderet i medlemskontingentet.