SORA kursus

Risikovurdering For Flyvning Med Droner

Næste kursus

Udover dronekurserne tilbyder ABC Flight Academy også en SORA uddannnelse, således at droneoperatører selv har mulighed for at udarbejde SORA risikovurderinger og udarbejde den krævede CONOPS og driftsmanual.

ABC Flight Academy har arbejdet med SORA siden 2018, og været på kursus i SORA metoden ved det Norske Luftfartstilsyn. Metoden giver vejledning til både luftfartsmyndighederne og drone operatørerne i hvad der kræves for opnå en driftstilladelse til at flyve en drone i et givet driftsmiljø i Specific Class.

SORA er primært rettet mod de operatører der skal operere i "Specific Class", det vil sige med droner der vejer mere end 4 kg.

ABC Flight Academy har afholdt SORA kursus for flere virksomheder der fremover vil operere i "Specific Class" og "Certified class".

De nye EASA Regler trådte i kraft pr. 01. juni 2019, med en overgangsordning på 1 år, det vil sige alle drone operatører der ønsker at fortsætte med at operere med drone over 4 kg, eller drone operatører i “Open Class” der har et driftsmiljø der ikke er dækket af et standard scenarie, skal være godkendt inden d. 01. juni 2020.

Se vores kursuskalender